Ik ben Monique Klokgieter en ik werk met veel plezier bij élitel Purmerend. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het ook direct erg leuk werk. We beantwoorden de telefoon voor diverse klanten in verschillende branches, waardoor je nooit uitgeleerd raakt en er altijd ruimte blijft voor verbetering. Je hebt te maken met boze, blije, verdrietige, onredelijke, veeleisende, lieve, gezellige en soms ook moeilijke mensen. Dit vergt een hoop geduld, de nodige aanpassing en een hoop inleving. Dit is naast weleens moeilijk, ook erg leerzaam. Het zorgt ervoor dat het werk een uitdaging blijft, die ik graag aanga!

Ik verbaas me wel eens over de gesprekwijze van de personen die wij te woord staan.

– Er zijn bellers die direct alle feiten opsommen en razendsnel door het gesprek heen gaan.

– Ook zijn er zijn bellers die van de hak op de tak springen en wat moeilijker te volgen zijn.

– Weer andere bellers vertellen graag ronduit over van alles en nog wat, zaken die niks met de reden van bellen te maken hebben. Die voeren gewoon  graag ‘goede’ gesprekken.

Het leukste gesprek van de afgelopen tijd was met een dronken meneer die zijn grofvuil afspraak was vergeten. Hij vertelde ronduit eerlijk waar het mis was gegaan, hij zou een paar drankjes gaan doen en daarna zou hij zijn grofvuil aan de straat zetten. Dit liep natuurlijk geheel anders en hij is het helemaal vergeten. Deze meneer was aanstekelijk vrolijk en goedlachs,  zat boordevol grappige oneliners, waardoor we hem deze ‘fout’ niet kwalijk konden nemen en een nieuwe afspraak hebben ingeboekt.

Je kunt mij wakker maken voor:

Mijn slaap is heilig met  twee jonge kinderen. Ik word dan ook liever niet gewekt, maar als het ècht niet anders kan, dan hoop ik dat je fastfood of sushi mee hebt genomen!