Single Blog

April – Ben jij een ontbijter? Ik niet.

Ben jij een ontbijter? Ik niet.

Mijn wekker gaat meestal vroeg. Over het algemeen heb ik niet zo veel moeite om uit bed te komen en het liefst ben ik dan ook maar zo snel mogelijk de deur uit. Heel vaak bedenk ik de avond van tevoren ook al wat ik de volgende dag voor kleren aan wil en leg deze dan vast klaar. Scheelt ‘s morgens tijd en denkwerk.

Er zijn mensen die ‘s morgens op hun gemakje even de krant lezen of het journaal kijken en ondertussen genieten van een uitgebreid ontbijt voor ze naar hun werk gaan. Ik niet.

In ons jubileumjaar heeft de maand april als thema: gezond ontbijt en gezonde lunch. Voor mij als niet-ontbijter wel even een onderwerp om over na te denken. Volgens deskundigen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag.

Wat zou je kunnen doen?

Maak je ontbijt de avond van tevoren klaar zodat je het alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken.  Maak bijvoorbeeld ‘Overnight oats’! Hiermee krijg je ‘s morgens heel gemakkelijk een voedzaam en voedingsrijk ontbijtje naar binnen. Ook zou je de lunch al de avond tevoren klaar kunnen maken, de zogenoemde ‘Lunch in a jar’, oftewel lunch in een potje.

Binnenkort vind je een aantal heerlijke recepten in ons magazine!

Een goed ontbijt is een goede start. Ik neem me voor hier een goede gewoonte van te maken. Heb jij misschien nog tips voor me, of een foto van jouw ontbijt of lunch? Recepten zijn ook welkom. Deze plaatsen we hier in het magazine en op onze social media.

Kijk ook naar de prijsvraag van deze maand!

Ineke

Deel artikel :