Single Blog

Mijn grijze bak is niet geleegd…

Opruimen

In januari van ons jubileumjaar draait het bij élitel om opruimen, ons thema voor deze maand. Een onderwerp waar we ook aan de telefoon dagelijks over spreken voor één van onze klanten: De grondstoffen- en afvalstoffendienst in het Gooi, de GAD. Zij zamelen het afval in voor 115.000 huishoudens in de Gooi- en Vechtstreek en in december en januari hebben zij te maken met topdrukte bij de klantenservice.

Roodgloeiend

Door de feestdagen lopen de inzameldagen anders dan anders, er wordt een nieuwe inzamelkalender voor het nieuwe jaar verspreid, de kerstbomen moeten worden opgehaald. Tevens moeten veel huishoudens voor het eerst hun afval gaan scheiden, waarvoor ze nieuwe bakken ontvangen. Daar tussendoor willen veel mensen nog gauw even van hun grof vuil af. Allemaal onderwerpen waarover veel telefoontjes binnenkomen, zeker als er dan ook nog wel eens iets misgaat. Inwoners die tóch al last hebben van eindejaar-stress, pakken in groten getale de telefoon, waardoor deze rond de jaarwisseling bij de GAD roodgloeiend staat.

Lange samenwerking

Al bijna 10 jaar mogen wij het telefoonteam van de GAD ondersteunen, waardoor wij inmiddels het klappen van de zweep kennen. Maar ook rond deze tijd van het jaar moeten wij bij élitel echt een stapje harder, want er passeren dagelijks honderden gesprekken over niet geleegde bakken, onjuiste- of niet ontvangen inzamelkalenders, vragen over PMD-afval etc. De bellers zijn daarbij ook vaak niet bepaald geduldig en we worden regelmatig afgesnauwd of erg onvriendelijk behandeld.

Koelbloedig

Onze telefonistes blijven echter onvermoeibaar alle meldingen verwerken. Niet geleegde bakken moeten worden nagereden, er worden afspraken ingepland voor het ophalen van oude bankstellen. “Denkt u er om dat het ‘s morgens vanaf 7.30 uur goed vrij aan de weg moet staan?” Aan oudere mensen wordt geduldig verteld wat die kleine icoontjes op de kalender betekenen. We leggen keer op keer uit waarom het scheiden van afval belangrijk is en dat je, als je dit goed doet, nog maar heel weinig restafval overhoudt.

Milieu

Al zijn niet alle gesprekken even makkelijk en valt het niet altijd mee om alle wet- en regelgeving up-to-date te houden, wij zijn blij dat wij partner van zo’n grote en mooie organisatie mogen zijn. We dragen op die manier ook een steentje bij aan een beter milieu en we zijn er trots op dat de GAD al zoveel jaar het vertrouwen in élitel stelt!

Deel artikel :