Single Blog

Weinig gedoe – en toch een gezond ontbijt

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jutq3d34′ admin_preview_bg=”]
Weinig gedoe – en toch een gezond ontbijt

Zoals gezegd ben ik geen ontbijter. Maar ik ga een experiment doen en ik hoop dat je met me mee doet. Ik vond op Pinterest heel veel recepten voor ‘Overnight Oats’, oftewel een ontbijt met havermout, dat je al de avond van tevoren klaar maakt.

Het principe is simpel: je doet ’s avonds de ingrediënten in een potje, laat het de hele nacht staan in de koelkast en ’s morgens: even doorroeren en wat klein fruit erbij – klaar!

Dit spreekt mij erg aan. Weinig gedoe ’s morgens, alleen maar roeren en opeten: gezonde ingrediënten waarmee je een goede start maakt.

Wat heb je nodig voor de basis:

  • 120 ml melk (ik kan niet tegen lactose, dus ik neem amandelmelk)
  • 70 gr havermout (neem bij voorkeur ‘gerolde’ havermout)
  • Eventueel 90 gr (Griekse) yoghurt
  • Snufje zout

Zorg voor een goede verhouding: ongeveer tweederde melk/yoghurt en eenderde havermout. Zout zorgt echt voor een betere smaak, ongeacht wat je verder nog toevoegt.

Maak het op smaak met wat je zelf lekker vindt, bijvoorbeeld:

  • Vanille extract
  • Gepureerd fruit / fruitmoes
  • Ahornsiroop
  • Kaneel
  • Pindakaas
  • Honing
  • Cacaopoeder
  • Kokossnippers
  • Rozijnen of cranberries
  • Voor een extra gezonde boost voeg je nog een eetlepel chiazaad toe
  • Varieer naar eigen inzicht!

Meng het havermoutmengsel met je smaakmakers, doe het in een afgesloten potje en zet het ’s avonds in de koelkast.

De volgende ochtend roer je het nog even door. Wat verse vruchtjes en/of nootjes er over, smullen maar!

Heb jij een killer recept? Laat het me weten, dan publiceren we het hier!

Ineke
[/av_textblock]

Deel artikel :